VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Onverzekerde vorkheftruck kost adviseur uiteindelijk ruim 45.000 euro

Geplaatst op: 02-03-2020, 12:13:04

Een Heemskerkse intermediair betaalt fors voor een ongeval met een onverzekerde vorkheftruck. De tussenpersoon wist dat het metselbedrijf het materieel gebruikte, maar adviseerde geen verzekering voor de vorkheftruck. De adviseur werd eerder voor 70 procent van de schade aansprakelijk gesteld, de rechter stelt dat bedrag nu vast op 45.000 euro.

In oktober 2012 vindt het ongeval met ernstig letsel plaats. ASR is de aansprakelijkheidsverzekeraar, maar die wijst terecht de schade af omdat de vorkheftruck in gebruik is als motorvoertuig: uitgesloten op de AVB.

Vorkheftruck stond in het zicht

De rechter oordeelde vorig jaar dat de tussenpersoon had moeten weten dat de vorkheftruck in het bedrijf gebruikt werd. Het apparaat stond altijd in het zicht als de adviseur op werkbezoek kwam.

Metselaar droeg ook verantwoordelijkheid

Het metselbedrijf dient 30 procent van de schade zelf te dragen. In de onder aannemingsovereenkomst stond expliciet vermeld dat hij moest zorgen voor geldige verzekeringen van de machines die hij gebruikte. Volgens de rechter had hij ook zelf moeten controleren of zijn bestaande verzekeringen afdoende waren.

Bron: bijdrage van Bart van de Laak van 28 februari 2020 op www.amweb.nl                           

Vorige pagina